Het jaarlijkse uitje is een van de social events voor de vrijwilligers. Even met z’n allen op pad, als bedankje voor de tomeloze inzet. Vaak naar een interessant bedrijf, waar je anders niet snel komt. Het is ook een mooie gelegenheid voor nieuwe collega’s om kennis te maken met de hele groep.
Deze keer gingen we naar de Van Loon Group in Son. Met (landelijk) zo’n 2.500 dames en heren werken ze bij Van Loon in de vleesverwerkende industrie.
Op de locatie in Son worden, op 23 productielijnen, diverse vleessoorten verwerkt en verpakt voor de eindgebruikers. Voor meerdere grote supermarkten, waar de consument de kant-en-klare producten uit het koelvak kan kopen, maar ook voor de horeca en de evenementenbranche.
Elke avond ligt er op ongeveer 8 miljoen borden in Nederland iets uit deze fabriek!
In de bus ernaartoe werd lekker bijgekletst. Jo-Ann deelde de bekende chocolade Domtorentjes uit, om nog even stil te staan bij de feestelijke heropening van de Domtoren door Koningin Maxima, afgelopen zaterdag.
Met Brabantse gastvrijheid én koffie met vlaai, werden we in Son ontvangen door Monique van Tilburg (Management Assistent) en Robert van Ballegooijen (CEO) van Van Loon.
Robert gaf een interessante presentatie over het bedrijf. Hij begon zijn verhaal met te vertellen, dat zijn grootouders vroeger een kruidenierszaak hadden en liet oude foto’s zien. Dat was natuurlijk een leuke connectie met ons Kruideniersmuseum.
We kregen een rondleiding door de vestiging en hadden goed zicht op het productieproces. We zagen enthousiaste mensen die de diverse vleesproducten verwerken en verpakken. Superschoon, goed georganiseerd en – met 2-3 graden Celsius – behoorlijk fris in de gekoelde ruimtes.
Daarna was er een riante lunch met soep, broodjes kroket en luxe broodjes en weer veel tijd om na te praten over de rondleiding – of gewoon om verder bij te kletsen met de (nieuwe) collega’s. Op de terugreis in de bus ging dat bijpraten natuurlijk door tot het eindpunt.
Een boeiende en vooral gezellige dag!