Als dank voor hun belangeloze inzet gedurende het gehele jaar, wordt de vrijwilligers van het Kruideniersmuseum ieder jaar een ´uitje´ aangeboden. Om enigszins in de sfeer van kruideniers en supermarkten te blijven, gaat het uitje meestal naar een onderneming die in de levensmiddelenbranche actief is. Dit jaar was de bestemming Veghel, waar het hoofdkantoor van horecagroothandel Sligro is gevestigd. Dianne Goes (een van de vrijwilligsters) doet verslag.

Inspiratie bij Sligro
In Veghel werden we hartelijk ontvangen in het Zin Inspiratielab van Sligro, waar de koffie heerlijk was en de sfeer ontspannen. Wilco Jansen, manager corporate communicatie verzorgde een presentatie over het ontstaan en de missie van Sligro.
Leuk weetje: Sligro is afgeleid van SLIppens GROothandel, vernoemd naar oprichter Abel Slippens.
De presentatie was boeiend en leerzaam: Sligro richt zich tegenwoordig volledig op de horeca en foodservice – dus niet meer op supermarkten. Het draait allemaal om eten, drinken en gastvrijheid. Er werden volop vragen gesteld – het werd echt een kijkje in de keuken van de foodwereld!



Lunch
Daarna wachtte ons een overheerlijke lunch, bereid door chef Joep en souschef Jamie – echt top!




Rondleiding en afsluiting
Na de lunch kregen we nog een rondleiding van Stefan Vermeulen, die met veel enthousiasme vertelde over het ontstaan van Sligro, de verschillende partners (founding, regulier, supporters), en de opleidingen die ze bieden aan klanten en medewerkers. Die opleidingen strekken zich uit over een enorm gebied. Van trends in koken, bereidingstechnieken en assortimenten, tot cursussen over duurzaamheid en no waste. Indrukwekkend!
Wilco en Stefan straalden trots uit over hun werk, en terecht. We sloten de dag af met een voldaan gevoel – geïnspireerd, verbonden en een stukje wijzer.
Wat een geslaagde dag!
Met dank aan iedereen.
